Wat zijn 14K gouden sieraden? 4 redenen waarom het BETER is dan 24K! (2023)

Je zult veel afkortingen zien als je op zoek bent naar gouden sieraden! 14K is een voorbeeld. Het is belangrijk om te begrijpen wat het betekent en hoe het verschilt van 10k, 12k, 18k en andere opties.

Wat zijn 14k gouden sieraden?14 karaats goud is een legering met 58,3% geel goud. De rest bestaat uit andere metalen, zoals koper en zink. Deze metalen maken het goud harder en beïnvloeden de kleur. Goud met een hogere zuiverheid is zachter dan goud met een lagere zuiverheid, dus 14k is minder hard dan 10k, maar het is duurzamer dan 18k, 22k of 24k.

Nu je enkele basisprincipes begrijpt, zal ik wat andere belangrijke informatie delen over wat 14-karaats sieraden zijn, hoe het wordt gebruikt en waarom het VEEL BETER is dan 24-karaats goud voor sieraden. Voordat ik daarop inga, moet ik u een beetje context geven.

Is 14K goud echt?

14KISecht goud, maar het is geen PUUR goud. Zoals ik al eerder zei, puurgoudis een zacht metaal. Het is niet geschikt voor sieraden omdat het te snel bekrast en versleten zou raken. Om dit probleem op te lossen, worden andere metalen in specifieke verhoudingen toegevoegd om de hardheid (duurzaamheid) van goud te vergroten dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld sieraden.

Omdat het niet VOLLEDIG van goud is, is het niet ‘FAKE’ goud.Nogmaals, er worden andere metalen toegevoegd om het goudmengsel praktischer te maken om dagelijks als sieraad te dragen.

Hoe wordt 14K goud gemaakt?

Goud wordt uit de aarde gewonnen.Al het goud begint als geel goud.Witgoud, zwartgoud en roségoud worden gemaakt door middel van metalen mix-ins en/of plating. We zullen later meer vertellen over deze verschillende gouden kleuropties.

Puur goud wordt 24-karaats goud genoemd (24 delen, van de mogelijke 24, bestaan ​​uit goud). 24-karaats goud heeft GEEN andere metalen erin gemengd. Goud van mindere zuiverheid (waar WEL andere metalen in gemengd zijn) heeft zijn zuiverheid uitgedrukt als het aantal delen (van de mogelijke 24) die uit goud bestaan. 14K goud bevat 14 delen puur goud en 10 delen andere metalen. Dat maakt het 58,3% puur goud.

Koper is het op een na grootste ingrediënt in14Kgoud. Zink is een andere veel voorkomende mix, maar het wordt in veel kleinere hoeveelheden toegevoegd.

Voordat ik inga op aanvullende informatie, moet ik vermelden dat er een verschil is tussen 'karaat' en 'karaat'. Karaat is een maatstaf voor de zuiverheid van goud, terwijl karaat een op gewicht gebaseerde meting is die wordt gebruikt voor diamanten. De term Karat wordt vaak afgekort als 'k' of 'kt'.

Hoe wordt 14K WITGOUD gemaakt?

Witgoud is GEEN natuurproduct. Al het goud begint geel. Verschillende metalen (zoals zilver en nikkel) kunnen aan een goudlegering worden toegevoegd om deze niet alleen duurzamer te maken, maar ook om de kleur lichter te maken.

Hoewel de tint witgoud misschien lichter is dan klassiek geelgoud, is het nog lang niet echt 'wit'. De kleur en afwerking die je gewend bent te zienwit goudsieraden komen eigenlijk van Rhodium. Rhodium is een metaal uit de Platinum-familie (u kunt de familiegelijkenis waarschijnlijk zien).

Rhodium is niet vermengd met witgoud, het is bovenop geplateerd. Door de beplating is de afwerking tijdelijk. Plating slijt uiteindelijk door en moet opnieuw worden aangebracht. Hierdoor is White Gold GEEN onderhoudsarme ring om te bezitten.

Witgoud wordt gemaakt in een grote verscheidenheid aan zuiverheden. U kunt 14-karaats witgoud krijgen, maar u kunt ook 10k, 12k, 18k enz. Krijgen. Wat u NIET kunt krijgen, is 24k witgoud - het bestaat niet! De reden dat je geen 24-karaats witgoud kunt krijgen, is dat witgoud altijd andere metalen moet bevatten,dus per definitie KAN het GEEN puur goud zijn(van 24k).

Hoe wordt 14K ROSE GOUD gemaakt?

Rose Gold heeft een unieke kleur die varieert van 'roze' tot 'roodachtig'. De kleuring wordt gecreëerd door koper en geel goud in verschillende verhoudingen toe te voegen. Als je het koperpercentage van de legering verhoogt, krijg je een metaalmengsel dat er roder, koperachtiger uitziet.

Als je het koper kiest en meer goud toevoegt, krijg je misschien een prachtig aardbeiblond goud met een mooie roze tint. Net als bij witgoud kun je 14-karaats roségoud krijgen, samen met een aantal andere zuiverheidsniveaus, maar 24-karaats roségoud bestaat niet.Roségoud moet een legering zijn, maar 24-karaats goud is puur goud zonder dat er iets in is gemengd - daarom zul je nooit 24-karaats roségoud aangeboden zien (legitiem).

Als je meer wilt weten over dit populaire metaal, lees dan het artikel dat ik onlangs heb gepubliceerdroségoud bedekkentot in detail.

Welke middenstenen passen goed bij 14K-sieraden?

14 kt goud kan goed werken voor elke vorm van middensteen. Je kunt geel, wit of roségoud kiezen om te combineren met verschillende edelsteenkleuren, maar je zou een geweldige match moeten kunnen vinden die goed bij de steen past. White Diamond, Moissanite, Sapphire, Morganite en Cubic Zirconia kunnen er allemaal prachtig uitzien in combinatie met 14-karaats goud!

4 redenen waarom 14K goud beter is dan 24K voor sieraden

24k goud is de puurste vorm van goud,maar zelfs welvarende mensen kiezen vaak 14k goud in plaats van 24k voor hun sieraden. In dit gedeelte zullen we het hebben over enkele van de redenen waarom.

Hier zijn VIER veel voorkomende redenen:

1. 14k goud is harder dan 24k goud

We hebben dit al besproken, maar het is een grote factor!Sommige sieraden zijn meer dan alleen een modeaccessoire - ze hebben echte sentimentele waarde.Een modetrend voor sieraden op dit moment onder beroemdheden is bijvoorbeeld het dragen van een ketting, ketting of armband met initialen erop. Die initialen staan ​​vaak voor een speciaal iemand voor hen (bijvoorbeeld een partner of kind).

Wat zijn 14K gouden sieraden? 4 redenen waarom het BETER is dan 24K! (1)

24-karaats goud is zacht en krast gemakkelijk. 14k is VEEL moeilijker! Als je de mooie uitstraling van kwaliteitsgoud wilt, maar ook duurzaamheid wilt, wordt 14k een prachtige optie. Zelfs mensen met genoeg geld voor 24k vaakKies 14Kvanwege de extra duurzaamheid!

2. 14k goud biedt een betere combinatie van veiligheid en duurzaamheid

Omdat 24-karaats goud geen metalen bevat, is het de veiligste soort goud voor de gevoelige huid, maar nogmaals, het is te zacht voor veel sieradentoepassingen. Daarom schakelen mensen met gevoeligheid voor sommige metalen vaak over op 14k of 18k.Hoewel beide opties WEL andere metalen bevatten, is het percentage niet hoog genoeg om bij veel mensen reacties te veroorzaken.

Het extra voordeel van het kiezen van 14k boven 18k, is dat het duurzamer is. Nogmaals, wie wil er niet zoveel mogelijk duurzaamheid voor sieraden met een hoge sentimentele waarde?

Houd er rekening mee dat wit goud iets is dat mensen met een gevoelige huid vaak proberen te vermijden, ongeacht de karaatswaarde. Aan witgoud is vaak een hoeveelheid nikkel toegevoegd. Nikkel is het metaal dat bij mensen meestal huidreacties veroorzaakt. Als u metaalallergieën heeft, wilt u misschien bij geelgoud of roségoud blijven.

3. Witgoud en roségoud zijn NIET beschikbaar in 24k

Sieradenkopers worden gedwongen om iets anders dan 24-karaats goud te overwegen als ze ooit witgoud of roségoud willen. Rose Gold is HOT op dit moment ... kijk maar eens hoerosé goudiPhones vliegen de laatste jaren als warme broodjes over de toonbank voor zowel mannen als vrouwen!

Omdat witgoud en roségoud niet beschikbaar zijn in 24k, wordt 14k of 18k de meest voorkomende (hoogwaardige) beschikbare opties. Ook hier levert 14k een betere duurzaamheid op - en duurzaamheid is vaak top-of-mind bij het overwegen van een nieuw sieraad met een hoge sentimentele waarde.

4. 14 karaats goud is minder duur dan 24k

Geld is voor sommigen een centraal aandachtspunt en voor anderen een bijzaak. Beide groepen hebben dwingende redenen om 14-karaats gouden sieraden te verkiezen boven 24-karaats gouden sieraden. De financiële besparingen voor het kiezen van 14k voor gouden sieraden komen in TWEE vormen.

  • Een lagere initiële aankoopprijs.
  • Lagere levensduurkosten voor reparatie en vervanging

Puur goud is geweldig voor gouden stenen die in een kluis zitten, maar niet voor sieraden die dagelijks worden gedragen. Tijdens normale activiteiten zou het in direct contact komen met honderden alledaagse voorwerpen die het gemakkelijk zouden kunnen krassen.

De nadelen van 14k-sieraden

Ik heb enkele voordelen van 14k goud gedeeld (de pluspunten), maar wat zijn de nadelen (de nadelen) van het kiezen van deze optie? Herinner je je dat nummer nog uit de late jaren '80 'Every Rose Has its Thorn'? Wat zijn de 'doornen' van 14k goud? Hier zijn een paar 'doornen' die critici soms naar voren brengen.

Gebruikte 14K-sieraden hebben een lagere inruilwaarde

Op het eerste gezicht lijkt dit een nadeel van 14k goud, maar is het dat ook echt? U betaalt minder voor 14.000 sieraden dan voor 24.000 sieraden, dus het is alleen maar logisch dat ze ook als gebruikte sieraden voor een lagere prijs worden doorverkocht. Immers, omdat 14k minder zuiver is, zit er minder echt goud in, dus de smeltwaarde (de werkelijke waarde van het goud dat je eruit kunt halen) zou ook lager zijn.

Aangezien je minder betaalde voor de 14k toen hij nieuw was, zie ik dit niet als een echt nadeel of fout. Hoeveel mensen denken dat het slim is om het hele jaar door te veel belasting te betalen... om op een bepaald moment in de toekomst belastingteruggave te krijgen? Het is veel beter om nu minder belasting te betalen en later GEEN teruggave te krijgen, toch?

Dit probleem is vergelijkbaar! Meer betalen voor 24-karaats goud, zodat je in de toekomst een hogere doorverkoopwaarde hebt, klinkt niet erg slim als je het mij vraagt!

14k sieraden zijn niet zo moeilijk als 10k

Het is waar dat 10k duurzamer is dan 14k, maar minder dan 50% van 10k bestaat uit goud. Omdat de verhouding van mix-ins van legeringen zo hoog is, kan dit vaak huidirritatie veroorzaken bij mensen met gevoeligheid. 14k is het hardste en goedkoopste type goud dat over het algemeen veilig is voor dragers met een gevoelige huid.

Hoe 14K goud te testen en vals goud te herkennen

Eerst en vooral raad ik aan om te winkelen bij geloofwaardige en vertrouwde retailers.Het is het veiligst om veilingsites en andere sites te vermijden waar u kunt kopen bij onbekende 'mama en pop'-retailers. Vaak importeren ze hun voorraad zonder de zending te testen. Ze vertrouwen op claims van de fabrikant over het product dat ze naar u verzenden. Deze detailhandelaren kunnen u opzettelijk of onopzettelijk misleiden over de sieraden die u bij hen koopt.

We zullen het zo hebben over hoe u uw sieraden kunt testen om de zuiverheid van uw goud te bevestigen. Testen vervangt echter niet de normale 'due diligence', zoals het controleren van de reputatie van de winkelier, het lezen van beoordelingen van eerdere kopers en het zoeken naar het retourbeleid van de verkoper. Nadat je dat allemaal hebt bekeken, kan het testen van je metaal verdere bevestiging geven. De processen die u wilt volgen, worden hieronder beschreven.

Begin door bijvoorbeeld de zijkant van je 14k gouden ring of 14k gouden ketting aan te raken met een krachtige magneet (zoals een Neodymium magneet). Als de ring van goud is, zou er geen aantrekkingskracht moeten zijn. Als de ring aan de magneet blijft plakken, heeft deze waarschijnlijk een onedel metaal onder de oppervlaktelaag van goud. Als dat niet is bekendgemaakt, moet u het product retourneren en onmiddellijk uw geld terugkrijgen.

Vervolgens kunt u het goud testen met een druppel 14k zuur. Dit is een testzuur dat geen enkel effect heeft op 14-karaats goud, maar het zal bubbelen en van kleur veranderen (meestal groen of zwart worden) als er goud van een lagere kwaliteit (of nepgoud) op het oppervlak zit.

Samengevat

14-karaats gouden sieraden zijn mooi, duurzaam en betaalbaarder dan veel andere gouden opties. Als u zorg draagt ​​voor uw 14-karaats gouden juweel, zou het een leven lang mee moeten gaan! Vanwege de relatieve hardheid, de mogelijkheid om te worden gebruikt voor zowel roségoud als witgoud, en het is betaalbaarder, is 14k de BESTE keuze voor veel sieraden.

Gerelateerde berichten:

Wat is roségoud? De ultieme gids voor dit geweldige metaal

Wat is goudvermeil? De ultieme gids!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 26/08/2023

Views: 6454

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.