Wat is goud gevuld? En meer algemene vragen (2023)

Leer de ins en outs van het gebruik van met goud gevulde sieradenbenodigdheden voor het maken van sieraden. Het gebruik en uitleggen van gold filled kan ingewikkeld zijn, bereid je voor met deze veelgestelde vragen over het materiaal.

Veel nieuwe juweliers hebben een aantal misvattingen overmet goud vergulden sieraden benodigdheden. Als u dit metaal verkoopt, is het belangrijk om het product te begrijpen, zodat u het nauwkeurig aan klanten kunt beschrijven en er correct mee kunt omgaan. Hier zijn zeven veelgestelde vragen die we van klanten horen. Maar eerst wat informatie over het materiaal.

Wat is goud gevuld? En meer algemene vragen (1)

Wat is met goud gevuld?

Goud gevuldis geen legering. Het is een gelaagd materiaal opgebouwd uit twee of drie lagen. Het kernmetaal is juweliersmessing; hoewel in het verleden soms sterling zilver werd gebruikt. Single clad gold-filled heeft alle goudinhoud in een enkele laag aan één kant. Dubbel bekleed materiaal splitst het goudgehalte in oppervlaktelagen aan beide zijden van het materiaal. De goudlegering is met hitte en druk aan een of beide oppervlakken van de messing kern gehecht. De gebonden grondstof wordt als vel of draad verkocht aan sieradenfabrikanten voor gebruik in ontwerpen.

Met goud gevulde sieradenbenodigdheden zijn wettelijk verplicht om 5% of 1/20 goud in gewicht te zijn. Deze 5% wordt beschreven door de karatage van de goudlegering op het oppervlak. Het meeste materiaal is 12kt of 14kt gold filled. Het is het meest nauwkeurig gelabeld met de karatage, het "/" -symbool en vervolgens 20 om deze constructie weer te geven. Producten worden geïdentificeerd als 14/20 of 12/20 Gold-Filled; als alternatief zijn 14kt of 12kt Gold-Filled ook acceptabel, zolang je de hele uitdrukking gebruikt. Kwaliteitsstempels worden afgekort tot 14/20 GF of 12/20 GF.WINKEL MET GOUD GEVULDE KETTING >>

Wat is goud gevuld? En meer algemene vragen (2)

Veel voorkomende vragen

1. Waarom kun je niet meer van je gegoten charms in gold-fill op voorraad hebben?

Dit gelaagde metaal kan niet worden gegoten, wat een grote beperking is in de soorten producten die in het metaal kunnen worden vervaardigd. Producten worden gemaakt van plaat, buis of draad die de afzonderlijke lagen messing en goud behouden. Gieten is per definitie het smelten van het metaalmateriaal dat de lagen zou legeren tot één grote gesmolten puinhoop.WINKEL MET GOUD GEVULDE CHARMS >>

2. Waarom heb je geen met goud gevuld soldeersel in voorraad?

Ten eerste bestaat er niet zoiets als een met goud gevuld soldeersel. U kunt het beste doen om de kleur van de soldeerverbinding af te stemmen op het metaaloppervlak door 14kt gouden soldeer te gebruiken. Ten tweede raden we het niet aan om met goud gevulde sieraden te solderen zonder specifieke apparatuur en gespecialiseerde training.

Gewoonlijk wordt met goud gevuld solderen op productieniveau gedaan met laserlassers die precisieverbindingen maken. Als je het probeert te solderen met een zaklamp en normaal goud- of hardsoldeer, kun je de oppervlaktelaag van goud legeren met het koper eronder. Oververhitte verbindingen laten een donkere soldeervlek achter die duidelijk verschilt van het naburige goud. Elk blootliggend koper zal snel zwart worden om nog duidelijker te zijn. De enige manier om het vervolgens te repareren, is door het hele item in goud te bedekken om de naad te bedekken en de kleur overal in het stuk te matchen. Evenzo niet met goud gevuld schuren of vijlen, aangezien u het goudgedeelte van het product verwijdert en de integriteit van de oppervlaktelaag vermindert.MEER INFORMATIE OVER HET SOLDEREN VAN MET GOUD GEVULDE SIERADEN >>

3. Ik heb het gouden item XYZ nodig...

OK, dit is geen vraag, maar het roept een belangrijk probleem op. Sommige juweelontwerpers zullen verwijzen naar met goud gevulde items als gewoon 'goud'. Het is geen goud. Het is illegaal om met goud gevulde items goud te noemen of om de beschrijving af te korten tot slechts 12kt of 14kt. Dit houdt in dat ze een solide legering zijn met een hoger puur goudgehalte. Gold-filled is een uniek materiaal dat door professionals in de branche duidelijk onderscheiden moet worden van massief goud. "Goud" is geen acceptabele afkorting en het kan u in juridische problemen brengen wegens fraude. Raak niet in deze slechte gewoonte.

4. Is gold filled hetzelfde als gold plated?

Nee, gold plating is een minuscuul laagje massief goud aangebracht op een messing basis. De beplating maakt geen meetbaar deel uit van het totale gewicht van het product. Het wordt geschat op 0,05% of minder van het metaalproduct. Vergulden kan snel slijten en het basisproduct van messing blootleggen. Het is niet bestand tegen hitte, water of slijtage na verloop van tijd. Ter vergelijking: goud gevuld bevat 5% goud per gewicht. Al het goud bevindt zich op het oppervlak dat productbescherming biedt tegen aanslag en slijtage.MEER INFORMATIE OVER GOUDGEVULDE VS. VERGULD >>

Wat is goud gevuld? En meer algemene vragen (3)

Vergulde items zijn soms verguld in afwerking om soldeernaden te beschermen en items een gelijkmatig gekleurd oppervlak te geven. U kunt meer leren over plateren in de sieradenindustrie door onze blog te lezenSieraden plateren: hoe en waarom het wordt gebruikt. Weet u niet zeker hoe u kunt zien of uw favoriete met goud gevulde Halstead-producten een vergulde afwerking hebben? Het is makkelijk! Blader op de Halstead-website omlaag naar het gedeelte 'Specs' op de productdetailpagina. Zoek naar de openbaarmaking 'Voltooien'. Items die verguld en verguld zijn, hebben een 'vergulde' afwerking. Items die onbewerkt met goud gevuld materiaal zijn zonder beplating, zullen 'Bright' afwerking zeggen.

5. Kan met goud gevuld dof worden?

Ja, dat kan, maar er zijn zeldzame omstandigheden voor nodig. Met goud gevulde sieraden zijn een levenslang product omdat de goudlaag die aan de koperen kern is gebonden vrij dik is. In zeldzame gevallen van extreme blootstelling aan sulfide kan het echter zwart worden. Dit is in onze decennialange ervaring slechts een paar keer voorgekomen:

  • Door buitenlandse doorvoer via extreem vervuilde scheepsdokken is het product meermaals zwart geworden.
  • Producten die zijn opgeslagen in nagelstudio's met een hoog gehalte aan chemische sulfidedampen lopen het risico zwart te worden.
  • Een brand waarbij de met rook gevulde constructie zwart werd

Dit zijn extreme omstandigheden. Het heeft me echter twee keer doen nadenken over het inademen van de lucht in nagelsalons. Goud gevuld vereist meestal slechts een lichte oppervlaktereiniging met een onbehandelde doek of een mild sopje.MEER INFORMATIE OVER HET REINIGEN VAN GOUDGEVULDE SIERADEN >>

6. Kun je allergisch zijn voor gold filled?

Personen die huidreacties hebben met goudlegeringen zullen ook reageren op de goudlegeringslaag op het oppervlak van met goud gevuld materiaal. De lichaamschemie van sommige mensen zorgt ervoor dat hun huid zwart wordt of uitslag krijgt als ze bepaalde metalen dragen. Ik ben een van die mensen en op bepaalde dagen worden mijn vingers rondom mijn 14kt trouwring zwart. In zeldzame gevallen kan de lichaamschemie van een persoon het metaal ook donkerder maken.

7. Waarom is er een kleurverschil tussen met goud gevulde items?

De met goud gevulde kleur kan variëren als gevolg van de verschillende afwerkingsprocessen die door fabrikanten worden gebruikt. De meeste items hebben de industriestandaard "Hamilton" -kleur; sommige items zullen echter meer geel, geelbruin of donkerder van kleur zijn. De variantie is toegenomen doordat meer fabrikanten nu met het materiaal werken en de voorkeuren van de consument veranderen. Hamilton-kleur was jarenlang standaard, maar verschillende markten vragen nu om meer geel of koperachtig ogende gouden afwerkingen. Sommige fabrikanten voegen een platinglaag toe bovenop het gesmolten, gelaagde met goud gevulde materiaal om een ​​hoogglansafwerking van een andere kleur te bereiken. In de afgelopen jaren is gold filled erg populair geworden in Aziatische landen. Consumenten daar geven de voorkeur aan een meer geel goud dat legeringen met een hoog karaat nabootst. Naarmate fabrikanten hun productie verschuiven om een ​​meer mondiale markt te bedienen, zien we een breder kleurengamma in het productaanbod.

Over het algemeen is goud gevuld een redelijk geprijsd kwaliteit alternatief voor massief goud. De meeste met goud gevulde sieraden worden gemaakt in de VS. Wij bieden een ruime keuze aankettingen,,charmeren, Inbevindingenin dit hoogwaardige metaal om je sieradenstudio uit te rusten met tal van materialen voor het ontwerpen van sieraden.

Gold-Filled 101 video-overzicht

Bekijk onze met goud gevulde 101-video voor gedetailleerde informatie, waaronder materiaalconstructie, details van goudlaaglegeringen en meer. De video heeft een andere inhoud dan de bovenstaande tekst, dus bekijk hem zeker! Vind deze en andere geweldige video's op ons Halstead YouTube-kanaal.

Verder lezen

Met goud gevulde sieraden schoonmaken

9 gouden metalen gebruikt in sieraden

Met goud gevuld vs. Vergulde sieraden

Download deze met goud gevuldeschoonmaak&materiaalinfo kaarten. Formatteer ze eenvoudig om af te drukken op 2x3 kaarten!

Heb je vragen? E-mail ons opstudio@halsteadbead.com. We zouden graag van je horen. Sorry, studio-ondersteuning is niet telefonisch beschikbaar. Alleen e-mails, alstublieft.

V & A

Q:Heel interessant, en ik waardeer het, maar ik ben in de war. Ik zie veel stukken op Etsy die zijn gemaakt door met goud gevuld draad te solderen. Er is overwogen om het te doen, en nu ben ik ontmoedigd. Hoe doen die metaalsmeden het? - Selma

A:Heel voorzichtig! Het is het beste om een ​​laserlasser en/of soldeerdraad te gebruiken om te voorkomen dat er een donkere verschroeide verbinding ontstaat, zoals beschreven in de blog. Zoek naar specifieke instructies voor het solderen van met goud gevuld materiaal om te voorkomen dat de goudlaag verbrandt. Standaard soldeertechnieken met een zaklamp mogen niet worden gebruikt. Anders ziet het eindproduct er misschien een tijdje goed uit, maar blootgesteld messing zal sneller zwart worden dan het omringende goud.

Q:Bedankt voor het artikel, als je met GF-stukken werkt en ze bekrast raken, wat is dan de beste manier om ze te repareren? - Pisa

A:U kunt niet met goud gevuld schuren of andere schuurmiddelen gebruiken zonder het goudgehalte te verwijderen. Krassen kunnen worden gepolijst als ze ondiep genoeg zijn, maar anders kunnen de krassen niet worden verwijderd. Je enige andere keuze is om ze te plateren.

Q:Ik heb een stuk draad en ik kan niet bepalen of het met goud gevuld of messing is. Ik ga tot het uiterste van labelen en in zakken doen om de twee soorten te scheiden, maar dit stuk is ontsnapt. Hoe kan ik het verschil zien? -Fiona

A:Probeer een vlakschaar of een juwelierszaag te gebruiken om een ​​zuivere, frisse snede te maken en bekijk vervolgens de doorsnede onder vergrootglas. Je zou de goudlaag op het oppervlak moeten kunnen zien als het materiaal met goud gevuld is.

Q:Is het ok om te graveren op met goud gevulde stukken? - Redd

A:Nee, de gravure zal de goudlaag binnendringen en het koper eronder blootleggen. Het zichtbare koper zal snel zwart worden.

Q:Veel van de met goud gevulde ketting die ik het afgelopen jaar heb gekocht, is donker geworden. Ik was geschokt. Zolang het in plastic is verzegeld en niet wordt gedragen, is het prima... maar zodra het wordt tentoongesteld of wordt gedragen, wordt het donker. Het ziet eruit als een lelijk koper. Wat is er aan de hand? 🙁 Kan ik dit schoonmaken? Ik ben nu echt teleurgesteld in gold filled en wil me meer concentreren op sterling totdat ik erachter kan komen. - Daan

A:Dit soort verdonkering is hoogst ongebruikelijk, dus het klinkt alsof u een probleem met zwavelverontreiniging heeft.

Q:Hallo, ik zit in dezelfde situatie, al het goud dat ik het afgelopen jaar heb gekocht, is aangetast, maar degene die ik 2 jaar geleden van een andere leverancier heb gekocht, is in perfecte staat. Kunnen deze überhaupt schoon zijn? De leverancier adviseerde om schoon te maken met gewone sieradenreiniger, maar geen geluk. Suggesties voor het schoonmaken? - Mariangel

A:Helaas, als GF eenmaal zwart wordt, kun je het zwart niet meer schoonmaken omdat de aanslag zich voordoet in de koperlaag die zich onder de goudlaag bevindt.

Q:Kun je uitleggen waarom gold filled niet opnieuw gesoldeerd of gerepareerd kan worden? Het herwerkt niet zoals goud of zilver. De meeste juweliers zullen een met goud gevuld stuk niet repareren. Bedankt! - Bronwyn

A:Aangezien gold filled een gelaagd product is, smelt het solderen het goud en messing op het punt waar warmte wordt toegepast. Dit kan het oppervlaktegoud wegbranden of het in de koperen kern legeren. Hoe dan ook, je krijgt zichtbaar koper op het oppervlak van het sieraad dat snel zwart wordt en contrasteert met het omringende goud. Zodra messing van het met goud gevulde materiaal zichtbaar is, is de enige oplossing om het hele sieraad te bedekken om het koper te herstellen en de kleuring te egaliseren. Afhankelijk van de constructie van de sieraden en de aanwezigheid van stenen of kralen kan het voorkomen dat de platering niet mogelijk is. Bovendien wordt het plateren bij juweliers zelden in huis gedaan, dus dit is een service die ze tegen hoge kosten zouden moeten uitbesteden. Lees ons artikelMet goud gevulde sieraden solderenvoor meer informatie.

Q:Hoi, hoe krijg je krassen uit een goldfill hanger? Een huismiddeltje zou perfect zijn, maar zo niet, wat zijn andere manieren om dit te doen? - Ja

A:Je kunt er niet veel aan doen, omdat schuren de goudlaag verwijdert. Hopelijk zijn de krassen licht en vallen ze niet snel op.

Q:Kunt u mij vertellen of een met goud gevuld item kan worden gegraveerd? Bedankt! - Michelle

A:Nee, ik raad het niet aan. Als je te diep graveert, raak je de koperlaag aan die na verloop van tijd zal verkleuren.

Q:Hallo, ik ben op zoek naar een partner om mijn 925 zilveren sieraden (die al gemaakt zijn) te bedekken met een gold filled laagje. Kunt u alstublieft adviseren? Heel erg bedankt!! - Lidia

A:Hallo Lidia. U kunt geen met goud gevulde laag toevoegen. Goud gevuld is een compleet composietmateriaal, geen plating. Zie onze andere blogs over de materiaaldefinitie en specificaties. U kunt echter vergulding over sterling zilver toevoegen. Elke plating provider kan u helpen met deze service. Ze zullen de goudkleur en -dikte van u willen weten, evenals het gramgewicht van de stukken die u aan het plateren bent. Red Sky Plating in New Mexico doet kleine partijen, maar er zijn veel andere aanbieders aan de oost- en westkust van de VS die vergelijkbaar werk kunnen doen. Veel succes!

Q:Wordt een met goud gevulde ketting van dunne dikte gemakkelijk aangetast? Bedankt. - Linda

A:Geweldige vraag! Het is moeilijk om met goud gevulde stukken te bezoedelen, of het nu een dunne of een dikke meter is, aangezien de bovenste laag altijd van goud is.

Q:Hoi. Ik heb een vraag over de verkleuring ervan. U zei dat het onder zeldzame omstandigheden dof wordt. Hoe komt het dat de ketting die ik van jullie heb gekregen zo snel zwart werd (in 2 maanden). - Salie

A:Hallo Sally, bedankt voor je vraag. Ik kan die vraag onmogelijk beantwoorden zonder te weten waar het item is opgeslagen, waar het naartoe is verzonden, welke chemicaliën zich in de buurt van het item bevonden, enz. Normaal gesproken zijn met goud gevulde items moeilijk te bezoedelen, maar het zal gebeuren onder extreme omstandigheden.

Q:Hoeveel procent zit er in een 24k gold filled ring? - Michaël

A:Hallo Mikaël,

Hier is de verdeling van de gouden karaat:
24kt = 100%
Decreet = 91, i%
18kt = 75%
14kt = 58,5%
10kt = 41,7%
SCC = 25%

Je ring zou een puur gouden ring zijn van 24 kt. Laat het ons weten als je nog andere vragen hebt.

Q:hoe lang gaat een 24k gold filled ring mee? hoeveel jaar geven of nemen? - Michaël

A:Omdat het een massief gouden ring is, zou hij extreem zacht zijn, daarom zou het allemaal afhangen van hoe vaak hij wordt gedragen.

Q:Zijn er afdichtmiddelen die kunnen worden gebruikt voor de afgesneden uiteinden van een met goud gevuld draadstuk om te voorkomen dat het zwart wordt? - Jada

A:Hoi Jada, dat is een goede vraag. Bijenwas of renaissancewas vertragen het dof worden, maar voorkomen het niet permanent. Het zou echter alleen merkbaar moeten zijn op behoorlijk dikke stukken draad. 20ga en kleiner zijn meestal prima. Ik hoop dat dat helpt!

Q:Zal het goud bij het smelten van gevuld goud op natuurlijke wijze scheiden van de andere metalen? - Carla

A:Bedankt voor de vraag, Carla. Smelten brengt alle metalen gewoon in vloeibare toestand, maar als je het met chemicaliën zou smelten, zou je het goud kunnen scheiden. Dit is een gevaarlijk proces waarbij zuren worden gebruikt, dus ik zou willen voorstellen het naar een bedrijf te sturen dat met goud gevulde items voor je kan slopen.

Q:Zal een ketting met een naamplaatje die 12-karaats goud gevuld met een gouden plaatmetaal is, dof worden als je het elke dag draagt ​​- Nicole

A:Met goud gevuld zou heel goed moeten staan, maar er zijn omstandigheden waarin het zal aantasten. Chemische sulfiden en zware gifstoffen in de lucht zullen het aantasten, dus wees voorzichtig waar je het draagt ​​en het zou in orde moeten zijn.

Q:Hoi! Als ik een met goud gevuld naamplaatje snij (zeg maar 30 x 7 mm rechthoekig) uit een 20 gauge met goud gevuld vel, zullen de gesneden uiteinden met een blootliggende koperlaag verkleuren of de huid van mensen groen maken?

A:Je kunt het dof worden vertragen met renaissance of bijenwas, en dat zou een tijdje goed moeten gaan. Wat betreft de uiteinden die de huid van mensen groen maken, de afgeknipte uiteinden van een naamplaatje mogen niet dicht bij hun huid komen, dus ik denk dat je daar goed zult zitten. Ik hoop dat dat helpt!

Q:Ik vroeg me af wat de bewering van dit artikel is over de zeldzaamheid van aanslag op met goud gevulde materialen. Ik heb begrepen dat elke goudsoort met een lagere karaatswaarde dan 24kt (=100% goud) is gelegeerd met een bepaalde hoeveelheid koper die zeker aantastbaar is. Het spreekt dan ook voor zich dat met goud gevuld materiaal dat 14kt of 12kt gebruikt, na verloop van tijd zou bezoedelen. De vraag is: hoe gemakkelijk?

Ter informatie: ik heb slechte ervaringen met met goud gevulde kettingen die ik op Etsy heb gekocht en die erg snel dof werden (na 1 week gebruik). In alle eerlijkheid moet ik opmerken dat de ketting Rolo-ketting was en het is mogelijk dat de schakel enkelvoudig bekleed was, dus misschien was de niet-gouden kant van de ketting wat zo snel dof werd. Ook heb ik de ketting niet regelmatig gewassen of afgeveegd. Het is echter ook mogelijk dat de kettingen die ik heb gekocht mogelijk van lage kwaliteit waren of nep-goud gevulde kettingen. Er lijken veel neppe met goud gevulde kettingen te worden verkocht op Etsy en eBay, zo erg zelfs dat ik overweeg gewoon bij Rio Grande te blijven, waar ik sowieso de meeste van mijn sieradenbenodigdheden koop. Hoe dan ook, kunt u mij een idee geven van hoe lang een ketting (laten we zeggen kabelketting) van uw site glanzend blijft als deze wordt gewassen en schoongemaakt met een sopje en een zachte doek? Zou u bereid zijn dit te garanderen? - EM

A:Het klinkt alsof je een neppe met goud gevulde ketting op Etsy hebt ontvangen. Een echt met goud gevulde ketting zou jaren mee moeten gaan zolang er goed voor wordt gezorgd. Het is onmogelijk om u een idee te geven van hoe lang een ketting meegaat of een garantie, omdat we simpelweg niet weten in welke omstandigheden deze zich bevindt en hoe deze wordt onderhouden. Je moet al je met goud gevulde kettingen echter bij een betrouwbare bron kopen, aangezien er veel namaakgoederen worden verkocht.

Q:Hallo, heel interessant horloge, bedankt. Dus als je niet met goud gevuld kunt solderen, hoe sluit je dan veilig ringetjes, enz.? dank je, Andrea

A:Hallo Andrea, aangezien we niet aanraden om met goud gevulde sieraden te solderen zonder training, kun je misschien een professional vinden die praktijkervaring heeft met met goud gevulde sieraden die het solderen voor je doet.

Q:Ik kreeg witgouden draad dat ik de eerste keer kocht. Ik probeer mijn eigen persoonlijke sieraden te maken. Ik verbrand het, wordt goud en ga terug naar zilver, is het zilver of witgoud. - Lisa

A:Witgoud is gemengd met een nikkellegering en dat is waarschijnlijk wat u ziet als u het bij een betrouwbare bron hebt gekocht. Ik hoop dat dat helpt!

Q:Ik ben net begonnen met het gebruik van gold filled en ik heb geen ervaring. Om de een of andere reden veranderde mijn ring na het polijsten in zilver. Enig idee waarom? - Justyna

A:Hoi Justina. We hebben meer informatie nodig voordat we uw vraag kunnen beantwoorden. Ik vermoed dat het de polijstpasta is die je hebt gebruikt, die slecht reageert op het koper. Kun je ons een gedetailleerde uitleg sturen van alles wat je hebt gebruikt toen je probeerde de ring te polijsten? Bedankt!

Q:WEET IEDEREEN OF DE MEESTE BEDRIJVEN DIE MET GOUD GEVULDE SIERADEN MAKEN HUN JUMPRINGEN SOLDEREN? OF LAAT ZE ZE GEWOON OPEN? HOE ZACHT ZIJN DE JUMP RINGEN, VOORAL HEEL FIJNE? Ik vraag me gewoon af of charmes, enz. ZAL GEMAKKELIJK VALLEN ZONDER SOLDEREN. - JB

A:Hoi Jack. Met goud gevulde ringetjes zijn zowel open als gesloten. De meter van de springring is handig om te weten, vooral als je er een zware charm aan hangt. Voor extra bescherming kun je harde snap ringetjes kopen.

Q:Ik heb een ketting meegenomen uit de winkel en ik wil weten hoe ik kan bepalen of het echt is of niet. - Lisa

A:Hoi Lisa. Met goud gevulde stukken moeten worden gemarkeerd, maar als dat niet het geval is, moet u het naar een professionele juwelier brengen om het te laten testen.

Q:Ik heb een met 14 karaats goud gevulde zeemansketting gekocht en tussen de kettingschakels kan ik het basismetaal zien. Is de ketting gewoon verguld? Het is gestempeld 14kB, goudgebonden. Ik weet niet of het met goud gevuld was, maar ze moesten het in die gebieden vijlen om de ketting te maken. Of als het gewoon was ondergedompeld in verguldsel? -Tim

A:Hoi Tim. Ik raad je aan contact op te nemen met de verkoper waar je de ketting hebt gekocht. Zij zouden u kunnen vertellen welk proces op die specifieke is gebruikt.

Q:Hoe lang moet goud gevuld zijn gouden uiterlijk behouden? zal het uiteindelijk slijten? Ik vraag me af over zaken als knevelsluiting, waar er wrijving zal zijn. TY! - Lori

A:Met goud gevuld kan het jaren meegaan zolang het wordt verzorgd. De goudlaag is dik, dus zacht wrijven zou hem niet moeten verslijten, zelfs niet bij de sluitingen. Als het toch moet worden schoongemaakt, gebruik dan een zachte tandenborstel en zeep om het voorzichtig schoon te maken.

Q:Hallo, ruikt goud gevuld na een tijdje? - Alvina

A:Hoi Alvina, daar heb ik nog nooit van gehoord. Probeer een milde zeepoplossing te gebruiken met een zachte kindertandenborstel om deze voorzichtig schoon te maken.

Q:Heeft de vereiste van 5% met betrekking tot gold filled alleen betrekking op GF gemaakt in de VS? Hoe zit het met andere landen zoals China, kunnen ze minder plaatsen en het nog steeds GF noemen? - Julie

A:In de Verenigde Staten worden we gereguleerd door de FTC, die stelt dat GF-sieraden 5% goudlegering per gewicht moeten bevatten, daarom is het illegaal om te beweren dat een sieraad GF is dat niet aan dat percentage voldoet. De goudlaag dient 12 karaat of hoger te zijn en het karatage dient openbaar te zijn. In China worden ze gereguleerd door AQSIQ, die niet zo streng is voor het percentage goud dat wordt aangetroffen in met goud gevulde sieraden. Als u met goud gevulde sieraden uit een ander land zou kopen, moet u een certificaat van de fabrikant krijgen om het goudgehalte in het stuk te bewijzen. En als je het hier wilt omdraaien en het hier wilt verkopen, mag je het wettelijk niet met goud gevuld noemen als het niet voldoet aan de FTC-vereisten. Je moet al je met goud gevulde componenten altijd kopen bij een betrouwbare bron om veilig te zijn.

Q:Heel erg bedankt voor deze informatie over goud gevuld en hoe zwart worden te voorkomen. Ik ben een beginner, met $ 6.000 aan inventaris en $ 25 aan verkopen tot nu toe! Ik heb veel fouten gemaakt bij aankopen, dus dit was cruciale informatie voor mij. Ik leer op de harde (en dure) manier. Ik zal de blogs bijhouden en proberen de fouten tot een minimum te beperken. - Nan

A:Hallo Nana, bedankt voor je reactie en ik ben blij dat dit artikel je heeft geholpen. Misschien vind je dit bloggedeelte ook nuttig:Halstead zakelijke artikelen. Veel sterkte ermee!

Q:Zal het stempelen van een met goud gevulde blanco het messing onder de goudlaag blootleggen? Ik ben bang dat het stempelen zal beginnen te bezoedelen. - Lynn

A:Hallo Lynn, dat zou niet moeten. De goudlaag is dik genoeg om samen te drukken met de inkeping, in plaats van het metaal bloot te leggen zoals bij snijden.

Q:Beste Erica, bedankt voor zoveel informatie. Zeer gewaardeerd. Ik ben ook allergisch voor verschillende metalen en moet minimaal 14kt goud dragen. Ik ben een beginner en kocht met goud gevuld draad om te oefenen met het maken van fittingen en sieraden als cadeau. Wat zou een geschikte maat zijn voor het rijgen van kralen van 8 mm en 10 mm? Bedankt. - Gail

A:Dat is een persoonlijke keuze. Het gewicht van de kralen, de grootte van het gat, de algehele vorm van het voltooide stuk... enz. kunnen hierin een rol spelen. Ik heb nog nooit kralen op gouddraad geregen omdat het zo'n hard, duur materiaal is. Het is echter perfect voor draadwikkelen en weven. Heb je er al eens aan gedacht om draad te rijgen? Dit soort draad zorgt voor een mooie, gedrapeerde look.

Q:Hallo Hillary! Ik ben van plan om met goud gevulde blanks te stempelen en er sieraden van te maken. Denkt u dat het legaal/ethisch is om met goud gevuld te stempelen en het vervolgens op de markt te brengen als goud gevuld? Zorgt het stempelen van de met goud gevulde blanco ervoor dat het in wezen genoeg goud verliest dat het niet langer als met goud gevuld zou worden beschouwd? Dank je, Whitney

A:Hallo Whitney, dat is een goede vraag! Wanneer je met goud gevuld stempelt, comprimeert het het in plaats van het met goud gevuld te verwijderen. Je verliest het goud niet in het proces zoals je zou doen als je het zou wegschuren. Hoop dat dat helpt!

Q:Hallo..het lezen van ftc.gov en andere sites zoals die van jou heeft goede info..MAAR als het gaat om met goud gevulde sieraden, las ik dat het een stempel zou moeten hebben. d.w.z. 14kt ... of 14ktGF ... of geen stempel van 14kt is wettelijk vereist!
dus is er een federale WET dat het moet worden afgestempeld als het alleen met goud is gevuld???? of is het gewoon een goede zaak om naar te zoeken en heeft de Amerikaanse fabrikant het niet gestempeld of gemarkeerd omdat het geen wet is? ik wist dat goud met een hoger gehalte (puur, met minder vulstoffen) een stempel moet hebben in de VS ... maar de tegenstrijdige informatie over gevuld goud maakt ons gek! ftc.gov had niet veel met het stempelen van gold filled. veel met goud gevulde items die we hebben gekocht of willen kopen, hebben GEEN stempels of markeringen en tot nu toe geen problemen. kunt u ons helpen? en is het een federale WET en op welke website staat dat GOUD GEVULDE JUWELEN MOETEN ZIJN
GESTEMPELD / GEMERKT INDIEN GEMAAKT IN DE VS. dankjewel, Ryan

A:Hallo Ryan, het antwoord op je vraag is nee, niet alle met goud gevulde items zijn gestempeld. Kleine onderdelen zijn vrijgesteld van stempelen vanwege hun ruimtebeperkingen. Dit is normaal voor bevindingen, ongeacht hun materiaal. We raden aan om alleen met goud gevulde bevindingen van vertrouwde leveranciers te kopen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 07/09/2023

Views: 6452

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.