Verkoop sieraden bij mij in de buurt | Verander oude, kapotte of ongewenste sieraden in geld (2023)

Ben jij een van de vele mensen die op zoek zijn naar manieren om snel extra geld te genereren? Als jij dit bent, is het tijd om door je juwelendoosjes, lades en de achterkant van kasten te graven om je oude of ongewenste sieraden te vinden, zodat je er contant geld van kunt maken.

Of misschien heb je op dit moment niet per se contant geld nodig, maar heb je wel een stel kapotte sieraden waar je echt niets aan hebt. Als dat zo is, waarom zou u dan die kapotte sieraden die ergens in een la in beslag nemen, niet in contanten veranderen?

Of het nu gaat om de oude ringen van je oma die je niet meer wilt, kapotte sieraden die je niet meer gebruikt of sieraden die je beter als contant geld kunt gebruiken, je zult waarschijnlijk veel winkels in de buurt van je huis of kantoor vinden die sieraden kopen.

Bekijk deze lijst met plaatsen om sieraden bij u in de buurt te verkopen.

Kan ik sieraden bij mij in de buurt of online verkopen?

Er zijn drie belangrijke plaatsen waar u sieraden kunt verkopen. Twee ervan hebben de voorkeur boven de derde, om redenen die hieronder worden beschreven.

1. Lokale fijne juweliers

Veel lokale juweliers zullen uw sieraden kopen. Ze kopen laag in met als doel om tegen een hogere prijs door te verkopen. Of ze kopen om te smelten en opnieuw te maken in verschillende stukken.

Bekijk uw telefoonboek of zoek op Google "sieraden verkopen bij mij in de buurt" voor meer informatie over fijne juweliers bij u in de buurt.

In dit artikel delen we enkele van de meer populaire juweliersketens die sieraden kopen.

2. Pandjeshuizen

Je kunt ook sieraden verkopen bij pandjeshuizen. Nogmaals, een snelle Google-zoekopdracht helpt u bij het vinden van pandjeshuizen bij u in de buurt. Pandjeshuizen werken over het algemeen op twee manieren.

U kunt uw spullen verpanden. Dit betekent dat je het pandjeshuis het item geeft dat je hebt. In ruil daarvoor lenen ze je geld en houden ze het item als onderpand.

Zodra u het geld terug kunt betalen (uiteraard met rente) krijgt u uw artikel terug.

Je kunt je spullen ook verkopen aan een pandjeshuis. Dit betekent dat ze het item meenemen en houden, waardoor je geld krijgt in ruil voor de aankoop van je item.

3. Online goudkopers

Er zijn enkele bedrijven die alleen online winkels runnen die uw sieraden kopen. We zullen er hieronder meer over vertellen. Er zijn verschillende richtlijnen die u moet gebruiken bij het verkopen van sieraden aan een online bedrijf.

Houd er rekening mee dat of u nu verkoopt aan een goede juwelier of een pandjeshuis, u waarschijnlijk een contract moet ondertekenen. Het contract bevat feiten zoals wat u verkoopt en hoeveel geld u krijgt. Het bevat ook taal die beschrijft of en hoe u uw item of items terugkrijgt.

Lees het contract goed door voordat u het ondertekent. Zorg ervoor dat u vragen stelt over termen die u niet begrijpt.

De volgende juweliersketens zullen sieraden kopen. Hier is wat informatie over elke ketting en welke soorten sieraden ze wel of niet kopen.

Houd er rekening mee dat u voor verificatie mogelijk contact op wilt nemen met uw plaatselijke winkelketen. Soms werken juweliersketens op een manier die individuele zakelijke beslissingen mogelijk maakt.

Kettingjuweliers die sieraden kopen

Hieronder vind je de bekende topadressen voor het verkopen van allerlei soorten sieraden. Hoewel dit zeer gerenommeerde bedrijven zijn, wilt u misschien toch niet rondkijken in uw sieraden om er zeker van te zijn dat u de beste offerte en het meeste geld krijgt wanneer u verkoopt.

Jared

Jaredjuwelierszaken worden The Galleria of Jewelry genoemd. Ze hebben winkellocaties in de Verenigde Staten.

Jared-winkels kopen wel wat sieraden. Hier zijn enkele bijzonderheden over het verkopen van sieraden aan Jared.

(Video) How I Bring In $350K A Year Selling Jewelry | On The Side

Wat ze kopen: Jared zal gouden sieraden en platina sieraden van hogere kwaliteit kopen. Ze kopen ook schrootgoud, nuggets, vlokken en gouden tandvullingen.

Wat ze niet zullen kopen: Je kunt je edelstenen niet verkopen bij Jared. Hun website zegt dat je de edelstenen moet verwijderen voordat je je sieraden binnenbrengt of opstuurt. Jared koopt ook geen investeringsgoud zoals bullions of munten.

Hoe te verkopen:U kunt uw sieraden niet naar een Jared-locatie brengen om ze te verkopen. Zie hun website voor verzendinstructies voor sieraden die u wilt verkopen.

Helzberg-diamanten

Helzberg-diamantenheeft meer dan 200 locaties in de Verenigde Staten. Ze hebben wel een goudaankoopprogramma waarmee ze uw gouden sieraden kunnen kopen. Hier zijn enkele details over hun aankoopprogramma.

Wat ze kopen:Gouden en platina sieraden, waaronder kettingen, hangers, medaillons, armbanden en oorbellen. Ze kopen ook dasspelden en kopspijkers, geldclips, sleutelhangers, manchetknopen en bedels. Ze kopen ook tandvullingen van 16 karaat goud of hoger.

Wat ze niet zullen kopen:Helzberg's koopt uw ​​diamanten of andere edelstenen niet. Evenmin zullen ze investeringsgoud, horloges of zilveren voorwerpen kopen. Ze kopen ook geen artikelen met prijskaartjes of labels van de fabrikant.

Hoe te verkopen:Net als bij Jared kunt u uw sieraden niet aan Helzberg Diamonds verkopen door een winkellocatie te bezoeken. Bezoek hun website voor informatie over het opsturen en verkopen van uw sieraden.

Kay juwelier

Kay Jewelers heeft vestigingen in de Verenigde Staten. Met het Kay Gold Exchange-programma kunt u uw sieraden aan hen verkopen en er geld voor krijgen. Hier zijn de details.

Wat ze kopen:Alle gouden sieraden of platina sieraden van hogere kwaliteit. Ze accepteren ook goudvlokken, stukjes, klompjes en tandgoud.

Wat ze niet zullen kopen:Geen diamanten of andere edelstenen - verwijder ze voordat u uw goud of platina opstuurt. Ook kopen ze geen horloges of investeringsgoud en kopen ze niets dat nieuw lijkt.

Hoe te verkopen:Uw sieraden moeten worden verzonden naar het Kay Gold Exchange Program-adres dat op hun website staat vermeld. U kunt uw artikelen niet ter plaatse op winkellocaties verkopen.

Daniëls juweliers

Daniëls juweliersheeft tientallen winkels in heel Californië. Hier zijn de details over hun goudkoopprogramma.

Wat ze kopen:Daniel's Jewelers koopt bijna alle gouden sieraden, en ook ander goud zoals tandvullingen, restjes en goudklompjes. Ze kopen platina-sieraden en grote zilveren voorwerpen zoals theeserviezen.

Wat ze niet zullen kopen:Daniel's koopt geen items met weinig edelmetaalwaarde. Enkele voorbeelden van items die ze niet zullen kopen, zijn kleine zilveren items en vergulde items.

Hoe te verkopen:Gebruik de online goudverkoopwebsite van Daniel om uw gratis verzendmaterialen te ontvangen. Nadat ze uw items hebben beoordeeld, geven ze u een offerte. Ze sturen uw geld via PayPal of andere opties.

Riet Juweliers

Riet Juweliersheeft vestigingen in het zuiden en oosten van de Verenigde Staten. Hier zijn details over hun programma voor het kopen van sieraden.

Wat ze kopen:Reeds Juweliers kopen de meeste gouden, platina, sterling zilveren en diamanten juwelen.

Hoe te verkopen:Ga gewoon langs bij een winkel van Reeds Jewelers om een ​​offerte te krijgen voor de sieraden die u wilt verkopen. Ze betalen je ter plekke.

Circa

Circa heeft ongeveer een dozijn juwelierszaken in de Verenigde Staten. Ze kopen ook sieraden via geautoriseerde juwelierszaken van Circa.

Wat ze kopen:Circa koopt mooie juwelen, diamanten of horloges.

Hoe te verkopen:Met Circa kunt u uw sieraden naar een winkellocatie brengen of u kunt hun mail-in-programma gebruiken.

(Video) Why Your Jewelry Is Not Selling

Shane-bedrijf

Shane-bedrijfheeft meer dan 20 locaties in 13 Amerikaanse staten. Ze kopen wel sieraden van mensen. Hier zijn enkele details over hun inkoopprogramma voor sieraden.

Wat ze kopen:Shane Company zal diamanten, gouden sieraden, platina sieraden, nalatenschapssieraden en sterling zilveren sieraden kopen.

Hoe te verkopen:Bij Shane Company kunt u uw sieraden per post of persoonlijk verkopen. Om via de post te verkopen, gaat u gewoon naar de website en ontvangt u uw gratis verzendpakket.

Om persoonlijk te verkopen, stop gewoon op een willekeurige locatie en praat met een vertegenwoordiger.

Zales

Zalesheeft vestigingen in de VS. Of ze al dan niet sieraden kopen, is aan de winkeleigenaar/manager van elke individuele locatie.

Kom langs bij uw dichtstbijzijnde Zales-vestiging voor meer informatie.

Pandjeshuizen die sieraden kopen

Er zijn veel pandjeshuizen die je sieraden kopen. Waar veel juweliers alleen goud kopen, kopen pandjeshuizen vaak ook diamanten en andere edelstenen.

Hier is een lijst met enkele pandjeshuizen die uw sieraden kunnen kopen. U kunt ook contact opnemen met lokale pandjeshuizen; veel lokale pandjeshuizen zullen ook sieraden kopen.

Contant Amerika

Contant Amerikaheeft meer dan 800 pandjeshuizen verspreid over de Verenigde Staten. Hier zijn enkele details over wat ze kopen.

Wat ze kopen:Cash America koopt geelgouden, witgouden en roségouden sieraden. Sommige van de items die ze kopen zijn kettingen, gouden horloges, oorbellen, klasseringen en armbanden.

Ze kopen ook diamanten, tandkronen en gebroken juwelen. De site vermeldt geen items die ze niet zullen kopen, dus u moet bellen of langskomen om erachter te komen.

Hoe te verkopen:Breng gewoon uw goud en/of diamanten naar een pandjeshuis van Cash America. Zij beoordelen de artikelen en geven u een offerte.

Pion Amerika

Pion Amerikaheeft vestigingen in de Verenigde Staten. Dit is wat u kunt verwachten als u sieraden verkoopt op hun pandjeshuizen.

Wat ze kopen:gouden en diamanten juwelen. De website is niet specifiek over wat voor soort items ze wel of niet zullen kopen, behalve gouden en diamanten juwelen. Neem contact op met uw lokale Pawn America-vestiging voor meer informatie.

Hoe te verkopen:Breng uw sieraden gewoon naar een Pawn America-winkel. Ze hebben gemologen en andere professionals in dienst om een ​​verkoopprijs te bepalen.

Eerste geld

Eerste geldpandjeshuizen zijn gevestigd in Texas, Oklahoma, Missouri, South Carolina, Maryland en Virginia.

Wat ze kopen:Gouden, zilveren en diamanten sieraden waaronder horloges, ringen, kettingen, armbanden, oorbellen en meer.

Hoe te verkopen:Loop gewoon even binnen bij een First Cash-locatie met je sieraden. Ze geven je voor de meeste artikelen ter plekke contant geld.

Nogmaals, neem ook contact op met lokale niet-pandhuizen in uw regio. De meeste pandjeshuizen kopen over het algemeen op zijn minst enkele soorten sieraden.

Online bedrijven die sieraden kopen

Er zijn ook online bedrijven die uw sieraden kopen. Hier is een lijst van enkele online bedrijven en hoe zij omgaan met het kopen van sieraden.

Verkoop uw goud

Verkoop uw goudis een online winkel die belooft dat je binnen 24 uur geld krijgt. Dit is hoe het werkt.

(Video) How I Bring In $4.8 Million A Year Selling Jewelry In NYC | On The Side

Wat ze kopen:U stuurt ze uw goud, diamanten en edele metalen. Ze kopen armbanden, kettingen, oorbellen en ringen. Ze kopen ook gouden munten, edelmetaal, horloges, kapotte sieraden en meer. Zie de website voor bijzonderheden.

Hoe te verkopen:Vraag een taxatiepakket aan via de Sell Your Gold-website. Volg de instructies en stuur uw artikelen per post op. Ze bevatten ook een gratis verzendlabel, verpakkingsmateriaal en een verzendenvelop.

Nadat ze uw items hebben beoordeeld, bellen ze u met een offerte. Als u de offerte accepteert, betalen ze u via PayPal, Directe Storting of sturen ze een cheque.

Express goud geld

Express goud geldwerkt ongeveer op dezelfde manier als Sell Your Gold werkt. Hier zijn enkele details.

Wat ze kopen:Express Gold Cash koopt kettingen, armbanden, ringen, horloges en oorbellen. Ze kopen ook diamanten en gouden en zilveren munten.

Hoe te verkopen:Bestel uw gratis taxatiepakket. Verzend de artikelen gratis en wacht op een telefoontje met uw offerte. Nadat u de offerte heeft geaccepteerd, wordt u binnen 24 uur betaald.

gouden pakket

gouden pakketwerkt op dezelfde manier als andere online websites voor het kopen van sieraden. Hier zijn de details.

Wat ze kopen:Goldkit koopt gouden hangers, kettingen, ringen, oorbellen en ander oud goud.

Hoe te verkopen:Verzend gewoon de sieraden die je wilt verkopen in het gratis verzendpakket van Goldkit. Ze bellen je met een offerte en sturen je je geld binnen 24 uur.

Merk op dat ik tijdens mijn onderzoek voor dit artikel verschillende websites heb gevonden die zeiden dat online winkels voor het kopen van goud, zoals de hier genoemde, u veel minder zullen betalen voor uw sieraden dan pionwinkels of juweliers.

Ik raad aan om grondig onderzoek te doen voordat je ervoor kiest om je sieraden aan dit soort kopers te verkopen. Lees verder voor enkele aanvullende tips voor het verkopen van sieraden bij u in de buurt.

Welke soorten sieraden kan ik verkopen?

Niet alle soorten sieraden kunnen worden verkocht. Als u overweegt sieraden te verkopen, zoek dan naar items zoals:

  • Gouden trouwringen, verlovingsringen en andere ringen zoals klasse ringen
  • Sieraden met diamanten en andere edelstenen
  • Gouden kettingen en kettingen
  • Bepaalde soorten zilveren sieraden, afhankelijk van de koper
  • Gouden armbanden en enkelbandjes
  • Gouden oorbellen
  • Andere soorten gouden sieraden

Elke winkel of dealer heeft zijn eigen regels en parameters over wat hij wel en niet zal kopen. Zoals hierboven vermeld, zullen sommige winkels ook tandvullingen, kladjes, munten en edelmetaal zijn. Neem contact op met winkels bij u in de buurt voor meer informatie.

Hoeveel geld krijg ik voor mijn sieraden?

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoeveel geld je krijgt voor je sieraden als je ze verkoopt. Je kunt net zo goed van tevoren weten dat je niet krijgt wat het sieraad waard is.

De hele reden dat juweliers, online dealers en pandjeshuiseigenaren bereid zijn om uw sieraden te kopen, is dat ze deze in een of andere vorm met winst kunnen doorverkopen. Om die reden zou je moeten verwachten dat je aanzienlijk minder krijgt voor je sieraden dan wat het waard is.

Ik weet het - dat is een moeilijke pil om te slikken. Het is moeilijk om na te denken over het verkopen van oma's $ 5.000 diamanten trouwring voor $ 1.000.

Om deze reden is het belangrijk om goed af te wegen waarom je je sieraden wilt verkopen. De meeste mensen verkopen hun mooie sieraden omdat ze het geld nodig hebben. Sieradenkopers weten dat en profiteren daar soms op een bepaald niveau van.

Hoe ik het meeste uit mijn sieraden kan halen

Er zijn een paar manieren waarop u kunt helpen meer geld voor uw sieraden te krijgen. Probeer het eerst eens schoon te maken. Ik raad het gebruik van agressieve chemicaliën af. Probeer wat warm water en een mild afwasmiddel.

Gebruik een zachte tandenborstel en masseer vuil en roet voorzichtig weg van uw sieraad. Door je stukken een beetje op te ruimen, kun je mogelijk meer geld voor je sieraden krijgen.

Hoe kan ik voorkomen dat ik opgelicht word?

Niet alle mensen en bedrijven die sieraden kopen, zullen je eerlijk en rechtvaardig behandelen. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat u wordt opgelicht wanneer u uw sieraden verkoopt.

Ken de huidige metaalprijzen

Goud- en zilverprijzen fluctueren regelmatig. Als je een idee hebt van wat die metalen waard zijn voordat je je sieraden gaat verkopen, kun je beter bepalen of je een eerlijk bod krijgt om de stukken te kopen.

Kitcois een site die u de huidige goud- en zilverprijzen kan vertellen, zodat u beter weet wat u kunt verwachten in termen van winst.

Ken de hoeveelheid goud in elk stuk dat u wilt verkopen

Het is belangrijk om te weten dat niet al het goud (of zilver) in gelijke mate wordt gemaakt. Goud wordt bijvoorbeeld gewaardeerd in karaat. Het woord "karaat" verwijst naar de zuiverheid van een goudstuk.

Als een stuk 24k is (de afkorting voor een karaat), wordt het als puur goud beschouwd. De meeste sieraden zijn niet gemaakt met 24-karaats goud omdat het te zacht is en niet zo goed bestand is tegen dagelijks gebruik.

Juweliers maken sieraden van goud gemengd met andere metalen, zoals koper of zilver, om een ​​stuk sterker te maken. Een ketting van 18 karaat goud is bijvoorbeeld gemaakt van 18 delen goud en 6 delen van een ander metaal, zoals koper.

Het aantal karaats in uw gouden sieraden zal een factor zijn bij het bepalen hoeveel geld u krijgt. U krijgt bijvoorbeeld niet zoveel geld voor een stuk goud van 10 karaat als voor een stuk goud van 24 karaat.

Veel sieraden zijn gestempeld met een nummer dat de zuiverheid van het stuk aangeeft. Je vindt bijvoorbeeld 10k op kettingen en armbanden.

Laat uw sieraden taxeren

Soms loont het de moeite om een ​​sieraad te laten taxeren, vooral als het om een ​​zeer waardevol stuk gaat. Hoewel het misschien geld kost om een ​​stuk te laten taxeren, kan het de moeite waard zijn om te voorkomen dat je opgelicht wordt als je het verkoopt.

Lokale juwelierszaken en juweliersketens kunnen taxateurs ter plaatse of elders hebben die uw sieraden kunnen taxeren.

Lees beoordelingen en bekijk het Better Business Bureau

Ik kan deze tip niet genoeg overdrijven. Lees beoordelingen en neem contact op met het Better Business Bureau van uw staat voordat u uw sieraden verkoopt.

Dit is vooral belangrijk als u ervoor kiest om te verkopen via de online bedrijven die sieraden kopen. Er zijn veel duistere mensen die willen profiteren van degenen die geld nodig hebben of willen hebben.

Ontvang een paar verschillende offertes

Ik zou aanraden om ter plaatse contact op te nemen met juweliers en pandjeshuizen voordat je je toevlucht neemt tot verkoop aan een online bedrijf.

Omdat je eerst lokaal gaat proberen te verkopen, kun je een paar offertes opvragen voordat je een koper kiest. Ontvang uw offertes allemaal op dezelfde dag, zodat u appels met appels vergelijkt.

Aangezien de prijzen van goud en andere fijne juwelencomponenten dagelijks veranderen, is het raadzaam om twee of drie winkels op dezelfde dag te bezoeken om een ​​nauwkeurige vergelijking te krijgen van wie u het meest zal betalen.

Houd de emotionele factor in gedachten

Het is belangrijk wanneer u sieraden verkoopt om in gedachten te houden dat er mogelijk emoties aan een stuk verbonden zijn. Als je bijvoorbeeld je trouwring verkoopt die je ex je heeft gegeven, kan dat wat tranen opleveren.

Of, als je een erfstuk verkoopt dat je oma je heeft gegeven, wil je misschien goed nadenken over die verhuizing. Zodra u sieraden verkoopt, kan het moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om terug te krijgen.

En als je het terug koopt, betaal je meer dan waarvoor je het hebt verkocht. Potentieel veel meer. Daarom raad ik aan om goed na te denken of je een sieraad echt wilt verkopen.

Stel je voor dat je voor altijd zonder zou zijn en hoe je je daarbij zou voelen. Je wilt niet iets doen waar je spijt van krijgt. Tegelijkertijd is het maar "dingen" en kun je het niet meenemen.

Als u beter gediend bent met het geld dan met het "spul", is het verkopen van uw sieraden misschien wel uw beste zet.

Het verkopen van sieraden kan een geweldige manier zijn om de rekeningen te helpen betalen in moeilijke tijden, schulden af ​​te lossen of andere financiële doelen te bereiken.

Of je kunt altijd wat bijbaantjes doen om extra geld te verdienen. We hebben84 side hustle-ideeënwat betekent dat van de 84 er altijd minstens 1-2 zijn die je leuk zult vinden om je te helpen deze maand een beetje extra geld te verdienen!

Dus, heb je ooit je sieraden verkocht aan een pandjeshuis of juwelierszaak? Ooit verkocht aan een online bedrijf? We horen graag over uw ervaring. Laat een reactie achter en laat ons weten hoe het ging.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated: 02/06/2023

Views: 6169

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.