Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (2023)

Om tijd en geld te besparen bij het zoeken naar de beste verlovingsring, moet u uw opties beperken tot bijvoorbeeld 2, en dat is precies wat we hier hebben gedaan.

Het vinden van de perfecte verlovingsring kan veel van je vergen, maar weten wat je opties zijn en, belangrijker nog, weten wat de exacte feiten zijn over de opties en hoe ze van elkaar verschillen, zal een lange weg helpen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze voor jou.

In dit artikel helpen we je kiezen tussen 14 en 18k verlovingsringen - wat maakt ze van elkaar verschillend en waarom de ene misschien beter voor je is dan de andere.

Houd er rekening mee dat goud in vele versies verkrijgbaar is, en het verschil kennen tussen alle versies van goud is uw eerste stap op weg naar het vinden van de beste verlovingsring.

Dus, laten we er meteen in duiken!

Klik op de knop om de inhoudsopgave te bekijken

Wat is 14k goud?

Tijdens uw zoektocht naar de perfecte verlovingsring, online of offline, is het u misschien opgevallen dat een van de grootste onderscheidende factoren van gouden sieraden ligt in het type goud dat wordt gebruikt. Het is je misschien ook opgevallen dat de meeste verlovingsringen in de VS zijn gemaakt van 14-karaats goud. Er zijn een paar ringen gemaakt van 18k goud, en dit artikel zal je helpen beslissen welke van de twee goed bij jou of de liefde van je leven past. K is de karatage van het goud, overeenkomend met het zuiverheidsniveau van het goud.

(Video) 14K vs 18K Yellow Gold: Which one is better?!

Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (1)

14K goudis de industriestandaard voor goud van goede kwaliteit, en het is ook de meest geprefereerde optie omdat het grotendeels betaalbaar is.

14K goud ontstaat wanneer 58,3% vanpuur goudis gelegeerd met 41,7% van andere metalen zoals koper-, zilver-, palladium- of nikkellegeringen. Het legeren van goud is nodig omdat puur 24-karaats goud vrij zacht en ook kneedbaar is, wat betekent dat alle sieraden gemaakt van24-karaats goud is niet alleen erg duur, maar ook onhoudbaaromdat het gevoelig is voor krassen en buigen. 14k is daarom een ​​van de producten van legering. Het bevat 14 delen puur goud en 10 delen andere metalen gemengd met het goud om iets duurzamer en sterkers te creëren.

De metalen die aan goud worden toegevoegd om de legeringen te maken, zijn zeer sterke metalen en ze lenen deze eigenschap aan de goudlegering, waardoor je iets sterkers overhoudt. Legering verandert met name de kleur van het resulterende goud, en de kleurverandering hangt af van de metalen die met het goud zijn gemengd.

Meer koper betekent meer van de roodachtige en roze gouden variaties zoalsrosé goud, terwijl meer zilver of palladium je een wittere variant van goud geeft die dan isverguld met rhodiumom wit goud te creëren.

De voor- en nadelen van 14k goud voor een verlovingsring

Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (2)

Voordelen

 • 14k verlovingsringen zijn betaalbaar dankzij het lagere percentage goud (58,3% puur goud) en het hogere gehalte aan het goedkopere metaal. Minder goud betekent een lager prijskaartje
 • Het is behoorlijk duurzaam - het hogere percentage toegevoegde metaalonzuiverheden maakt het duurzamer dan 18k goud
 • Het behoudt de rijke warmte en kleur van echt goud dankzij het aanwezige goud.
 • Een populaire keuze voor verlovingsringen

nadelen

 • Het ziet er niet zo glamoureus uit als 18k goud
 • Hoger risico op huidallergieën omdat de toegevoegde metalen allergie-inducerende hoeveelheden nikkel kunnen bevatten.

Wat is 18k goud?

In tegenstelling tot puur 24-karaats goud, bevat 18-karaats slechts 18 delen van de 24 delen puur goud, en de rest (6 delen) is gemaakt van metaallegeringen. Anders gezegd, 18k goud is gemaakt van 75% puur goud en 25% andere metalen gemengd in het goud.

(Video) Part 4. Understanding Gold. Gold karats. What is a 10K, 14K, 18K?

Dit betekent dat een van de grootste redenen waarom de meeste mensen 18k goud zullen kiezen, ondanks het hoge prijskaartje, te maken heeft met het hogere zuiverheidsniveau van goud. De 25% is vaak gemaakt van metalen zoalszilver,koper, Enzink.

Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (3)

De voor- en nadelen van 18k goud voor een verlovingsring

Voordelen

 • 18k is de zuiverste vorm van goud die praktisch wordt gebruikt bij het maken van sieraden
 • Het heeft een warmere en levendigere goudkleur dan 14k hold
 • Laag risico op huidallergieën dankzij het hogere percentage puur goud in 18k goud

nadelen

 • De zuiverheid maakt het merkbaar zacht en het krast/deukt gemakkelijker dan 14k goud.
 • Niet ideaal voor personen die een actieve levensstijl leiden
 • Het is duur en misschien wel 200% duurder dan 14k goud

Wat is het verschil tussen 14k en 18K goud?

Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (4)

Er zijn veel onderscheidende elementen tussen 14- en 18-karaats goud, en het begrijpen van deze verschillen is wat u nodig heeft om de juiste aankoopbeslissing te nemen.

 • Duurzaamheid

Dit is het eerste verschilpunt tussen 14k en 18k sieraden. Zoals hierboven vermeld, wordt puur goud niet echt gebruikt bij het maken van sieraden, en zelfs als het wordt gebruikt, is het niet geschikt om dagelijks te dragen. Om goud duurzamer te maken en de sterkte van het edelmetaal te vergroten; vandaar dat het wordt gebruikt bij het maken van sieraden, metalen zoals koper, zilver, zink, palladium en nikkel worden aan het goud toegevoegd - afhankelijk van het goud dat nodig is om 14k of 18k goud te maken. Om nu 14-karaats goud te maken, heb je ten minste 41,7% van deze metalen nodig om te legeren. Omdat deze metalen al vrij sterk en duurzaam zijn, brengen ze deze eigenschappen over op het goud, daarom is 14k goud aanzienlijk duurzamer dan 18k goud.

Merk op dat de metalen die nodig zijn om puur goud te versterken bij het maken van 18k goud een kleiner percentage vormen van de 18k - slechts 25%, wat betekent dat er meer puur goud aanwezig is in 18k goud, en dat de gemaakte sieraden niet zo duurzaam zullen zijn. Dit geldt ook voor kracht, en 14k goud is sterker dan 18k goud.

 • Prijs

Als uw keuze voor een verlovingsring gebonden is aan een budget, moet u weten dat 18k goud veel meer kost dan 14k goud. Nogmaals, het verschil in prijs wordt toegeschreven aan het zuiverheidsniveau van goud in elke ring. 18k goud is daarom duurder dan 14k goud vanwege de hogere zuiverheid van goud. De metaallegeringen die aan 14-karaats goud worden toegevoegd, zijn niet duur, en met het lagere percentage puur goud zijn de totale kosten van verlovingsringen van 14-karaats goud lager.

(Video) Gold Purity Breakdown: The 14K And 18K Differences - A Comprehensive Comparison | Mrcubaknow.com

 • Kleur

De toevoeging van een hoger percentage metaallegeringen aan 14k goud betekent dat de levendige kleur van geel goud enigszins wordt verdund, waarbij de kleuren van de metaallegeringen een significant effect hebben op 14k gouden verlovingsringen. 14K roségoud heeft bijvoorbeeld een diepere tint rood/roze dan 18k roségoud.

18K goud neemt over het algemeen meer van de goudkleur geel aan, wat betekent dat je zachtroze met gele ondertonen hebt voor roségoud, en massief geelgoud ziet er geler uit dan de metalen waarmee het is gelegeerd.

 • Effecten op de huid

Het grootste nadeel van 14 karaats goud is de grote kans op het veroorzaken van huidallergieën. Dit heeft te maken met het hogere percentage metaallegeringen zoals koper, zilver, zink en nikkel. Zelfs in kleine hoeveelheden veroorzaakt nikkel allergieën, en als een hoger percentage nikkel nodig is bij het maken van 14-karaats goud, zoals het geval is bij het maken van witgoud, neemt het risico op huidallergieën exponentieel toe. Ook zou een hoog percentage koper resulteren in een groene verkleuring van de huid, vooral als je lichaam reageert met koper.

Deze effecten zijn minder uitgesproken wanneer 18k goud wordt gebruikt. Hoewel het niet betekent dat 18k goud geen allergieën veroorzaakt, moet u weten dat het risico op huidallergieën wordt verminderd vanwege het kleinere percentage metaallegeringen en bijgevolg allergenen.

 • Aantasting

18K-goud verkleurt sneller dan 14-karaats goud, omdat het sneller krassen en slijtageplekken krijgt, waardoor het sneller verkleurt.

14 of 18 karaats goud voor een verlovingsring – Kiezen tussen de twee?

Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (5)

14k goud en 18k goud zijn beide uitstekende keuzes voor verlovingsringen. Elk van de twee soorten goud past echter bij verschillende mensen, wat betekent dat zelfs met de prijsverschillen sommige mensen nog steeds de voorkeur geven aan 14k boven 18k goud, en vice versa.

Neem bijvoorbeeld levensstijlen: individuen die een actieve levensstijl leiden, zullen op elk moment voor 14 karaats goud kiezen omdat het duurzamer is. De aanslagsnelheid is ook vrij traag, omdat het bestand is tegen buigen, krassen of schuren. Dus als je levensstijl om duurzame sieraden vraagt, is 14 karaats goud meteen een voorkeurskeuze.

Je huidskleur speelt ook een rol – hoewel 14k en 18k verlovingsringen er op het eerste gezicht bijna hetzelfde uitzien, zijn ze anders wanneer ze worden gedragen door mensen met verschillende huidskleuren. In wezen heeft 14-karaats goud de voorkeur van personen met warmere/koelere huidtinten, terwijl 18-karaats goud geler is en er geweldig uitziet op olijfkleurige, bruine en donkere huidtinten.

(Video) What's the difference between 18k and 14k Gold?

Dat gezegd hebbende, de keuze tussen 18k en 14k goud is grotendeels een persoonlijke keuze, en sommige mensen zullen zich aangetrokken voelen tot 18k of 14k, afhankelijk van wat hen goed voelt en er geweldig uitziet.

Conclusie

Of je nu genoegen neemt met 18k of 14k goud, zorg er gewoon voor dat je keuze goed past bij je huidskleur, en je moet van die verlovingsring houden.

Jongens,lees hier meer sieraden metalen palenofhier! Tot snel!

Is 14k of 18K beter voor verlovingsring? (Jeweler's Choice) (6)

Steffie

Stephanie was een sieradenliefhebber toen ze een tiener was. Haar hoofdvak was modeontwerp toen ze op de universiteit zat. Ze is sieradenontwerpster bij SOQ Jewelry en andere ontwerpbureaus. Nu is ze ook een schrijver voor onze website. Ze schrijft veel posts over ontwerpen en merken met zeer bruikbare tips.

(Video) Best Karats for jewelry...18K?

FAQs

Is 14k or 18k better for jewelry? ›

If you're asking about worth, 18k gold is considered better simply because it has more gold and is more expensive. But if you're asking about durability and scratch resistance, then 14k gold would be considered better.

How much better is 18k gold than 14k? ›

The karatage refers to the percentage of pure gold in the alloy: 18k gold contains 75% gold, 14k gold contains 58.3% gold. Because 14k gold contains a higher percentage of alloyed metals it provides more durability and resistance to wear and tear.

Is 18k gold strong enough for an engagement ring? ›

There is no right or wrong choice when choosing a yellow gold engagement ring. 18k Yellow gold is rich in color due to its purity and strong enough for daily finger wear. If you're feeling the yellow look, love the classics, and want to wear your ring while you live your best active life, then 14k may just be the way.

What is the ideal karat for a necklace? ›

22k gold is a good compromise between purity and affordability, while 18k gold is more affordable but still relatively pure. 14k gold is the most common type of gold used in Jewelry and is a good balance between affordability and durability.

Videos

1. ENGAGEMENT RING METAL BUYING GUIDE! Design Materials: Yellow Gold, vs White, Rose, 18k 14k, Platinum
(Rick Buck)
2. Mistakes To Avoid: Engagement Rings ❌💍
(Cullen Jewellery)
3. Your basic guide to gold jewelry (14k, 18k, 24k, plated, vermeil, filled) ✨ | hiypauline
(Pauline Nguyen)
4. 24K, 18K, 14K... What does K mean?
(The Eye of Jewelry)
5. ALL YOU NEED TO KNOW ABOUT 10K, 14K AND 18K GOLD WEDDING & ENGAGEMENT RINGS
(MyDiamondGuide Diamond)
6. Sell your jewelry: How to sell your used jewelry/specific ways to help sell your diamonds/gold/gems
(Your Average Jeweler)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 31/07/2023

Views: 6094

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.