Gouden munten te koop - Koop gouden munten online - Money Metals Exchange (2023)

Gouden munten te koop - Koop gouden munten online - Money Metals Exchange (1)

Gouden munten worden meestal gemaakt van een hoge zuiverheid van goud. Historisch gezien werden gouden munten in omloop gebracht en als geld gebruikt. In de afgelopen decennia worden gouden munten echter voornamelijk geproduceerd als edelmetaalmunten voor investeringsdoeleinden.

Een klein aantal moderne gouden munten is ook wettig betaalmiddel. Ze worden niet gebruikt bij typische financiële transacties, aangezien de waarde van het goud meestal hoger is dan de nominale waarde van de munt. Moderne beleggers erkennen de tijdloze waarde van goud als een belangrijk onderdeel van een gediversifieerde beleggingsportefeuille. En wanneer beleggers nieuw zijn in goud, is de meest populaire maat die ze kopen meestalGouden munt van 1 ons.

Hoe gouden munten te kopen

Gouden munten zijn een investering die rijkdom in stand houdt, een indekking tegen inflatie en een veilige haven in tijden van wereldwijde onzekerheid. Het kopen van gouden munten is een geweldige manier om fysieke edelmetalen te kopen, in tegenstelling tot niet-fysiek goudbezit, zoals goud op de beurs verhandelde fondsen (ETF's), goud op de beurs verhandelde bankbiljetten (ETN's), termijncontracten en mijnaandelen. Edelmetalen, zoals zilver, goud en platina, kunnen ook worden gekocht alsstavenen rondes. Gouden munten kunnen worden opgeborgen in kluisjes of op een veilige plek bij u thuis. Als waardebelegger moet u proberen gouden munten te kopen zo dicht mogelijk bij despot contractprijs als je kunt. Kleinere gouden munten, zoals 1/10 oz, zullen een hogere premie hebben, maar ze zijn misschien gemakkelijker mee te nemen en te gebruiken in een crisis, vooral gezien hun kleinere waardetoename.

Gouden munten zijn een investering die rijkdom in stand houdt, een indekking tegen inflatie en een veilige haven in tijden van wereldwijde onzekerheid.

Tweet dit

Gewoonlijk zijn gouden munten verkrijgbaar in maten van 1 ounce, ½ oz, ¼ oz en 1/20 oz. In vergelijking met gewone Amerikaanse munten is een 1-ounce bullion-munt vergelijkbaar met de grootte van een halve dollar, en een 1/10-ounce munt is ongeveer zo groot als een dubbeltje.

De meeste landen die goud slaan hebben een ontwerp dat elk jaar hetzelfde blijft. Sommige variëren de ontwerpen jaarlijks en dateren de gouden munt, zoals deChinese Panda-munten. Proof (PF) niet-gecirculeerde munten zijn doorgaans duurder dan non-proof gouden munten. Ze vergen extra tijd en moeite om te maken en kunnen vanwege de vraag van verzamelaars een iets hogere waarde hebben dan non-proof. Beide bevatten echter dezelfde hoeveelheid edelmetaal, dus investeren in proefmunten is zeer speculatief en over het algemeen een spel met de verzamelwaarde in tegenstelling tot het metaal zelf.

Gouden munten worden bij een munt geproduceerd door twee matrijzen die met grote kracht op een blanco stuk metaal slaan. De ene dobbelsteen heeft de voorzijde (voorzijde) van de munt en de andere heeft de achterzijde (achterzijde). Bewijsmunten worden twee keer of vaker met de dobbelsteen geslagen, terwijl edelmetaalmunten één keer worden geslagen. Goudstaven hebben meestal een fijnheid van .999, wat 24 karaat is.

Het beste type gouden munten om te kopen

Investeren in goudmunten van exotische, onbekende pepermuntjes kunnen een riskante keuze zijn. Gradatie, zuiverheid en andere factoren bepalen de waarde van gouden munten - maar beleggers moeten zeer voorzichtig zijn wanneer ze geld in de illiquide en ondoorzichtige verzamelmarkt stoppen. Munten die zogenaamd veel meer waard zijn dan hun werkelijke smeltwaarde, moeten door iedereen worden vermeden, behalve door ervaren verzamelaars.

Overweeg in plaats daarvan om de meest voorkomende en betrouwbare, op waarde gebaseerde gouden munten te bezitten wanneer u uw geld spaart of belegt.

Gouden adelaars

De officiële gouden munt van de VS is de American Gold Eagle. Het werd voor het eerst uitgebracht door de United States Mint in 1986 nadat het was geautoriseerd onder de Gold Bullion Coin Act van 1985. Het ontwerp op de voorzijde in 1986 was Augustus Saint-Gaudens' afbeelding van Vrijheid. Het wordt verkocht in zowel proof- (de meesten zouden het kopen van proof-munten moeten vermijden) als bullion-afwerkingen met een vertolking van het Walking Liberty-ontwerp van Adolph A. Weinman. Het gewicht van het edelmetaal wordt meestal gebruikt om Gouden Eagle-munten te beschrijven. Ze hebben ook een duidelijke nominale waarde, zoals tien dollar op de munt van ¼ ounce.

Gouden buffels

Het goudAmerikaanse buffelmunt werd voor het eerst geslagen door de United States Mint in 2006. Het heeft een goudzuiverheid van .9999 (24 karaat), wat hoger is dan de 22 karaats gouden Amerikaanse adelaar. Terwijl de Eagle en de Buffalo elk een troy ounce goud bevatten, zijn Gold Buffalo-munten iets kleiner omdat ze geen ander metaal bevatten dan goud.

Canadese munten

Elk jaar produceert de Royal Canadian Mint deCanadese gouden Maple Leaf bullion muntdie wordt uitgegeven door de regering van de Dominion of Canada. Het standaardgoudRoyal Canadian Mint-muntenweegt een troy ounce met een nominale waarde van $ 50 Canadese dollars. Het is een van de zuiverste gouden munten ter wereld met een fijnheid van 0,99999 millesimal. Andere maten worden vaak verkochtMaple Leaf-muntenvoor investeerders zijn 1 gram, 1/25 oz, 1/20 oz, 1/10 oz en ½ oz. Op de voorzijde staat een profiel van koningin Elizabeth II van Canada met op de achterzijde het Canadese esdoornblad. In 2013 en 2015 zijn echtheidskenmerken geïntroduceerd die alleen onder vergroting zichtbaar zijn.

Australische munten

De Australische Kangoeroewordt geproduceerd door de Perth Mint in Australië. Het ontwerp heeft een staande kangoeroe op de voorkant en een portretfoto van de Britse koningin Elizabeth op de achterkant. Deze gouden munt is geslagen uit 99,99 procent puur goudeen troy ounce puur zilverof platina opties. Het is ook verkrijgbaar in maten zoals 1 ounce die zijn gemaakt van 99,99% puur goud.

Pre-1933

De meeste landen over de hele wereld schakelden in 1933 over van de goudstandaard vanwege de pogingen van centrale bankiers om de inflatie en het drukken van geld tijdens de Grote Depressie te versnellen. Als gevolg hiervan stopten de meeste pepermuntjes over de hele wereld met het maken van gouden munten als circulerende valuta. In de VS verbood Executive Order 6102 in 1933 het "hamsteren" van goud. Dit werd gevolgd door een devaluatie van de dollar ten opzichte van goud. In 1971 hebben de VS de dollar volledig losgekoppeld van de waarde van goud. Overweeg de zeldzame Double Eagle van $ 30 uit 1933 die in 2002 bij Sotheby's werd verkocht voor $ 7.590.020, waarmee het de meest waardevolle munt is die tot nu toe is verkocht.Amerikaanse gouden muntengeslagen vóór 1933 zijn niet verzamelbaar (en kunnen daarom worden verkregen in de buurt van hun werkelijke smeltwaarde), maar ze zijn een prachtige manier om een ​​stukje Amerikaanse geschiedenis te kopen. Bovendien, dezepre-1933 gouden muntenzijn een solide investering zonder een verzamelpremie te betalen. Als je liever zilver hebt,oude zilveren munten te kooplijken sterk op deze gouden munten van vóór 1933.

Krugerrand

DeKrugerrandgouden munt werd voor het eerst geslagen in Zuid-Afrika in 1967 en werd geproduceerd door de South African Mint. In 1980 was deze gouden munt goed voor 90 procent van de wereldwijde muntenmarkt. Kruger is de man op de voorzijde en rand verwijst naar de Zuid-Afrikaanse munteenheid. De productieniveaus van de Krugerrand zijn de afgelopen halve eeuw gevarieerd. Ze daalden in de jaren die verband hielden met de apartheidsregering en nemen weer toe.

Oostenrijks Filharmonisch Orkest

Deze munten herdenken het beroemde Wiener Philharmoniker en de Musikverein Concert Hall waar de muzikanten spelen. DeGouden Wiener Philharmonikerworden op grote schaal verhandeld in heel Europa en over de hele wereld. Beleggers overal verlangen naar deze mooie munten omdat ze uniek zijn in ontwerp, buitengewoon goed gemaakt en de reputatie van de Oostenrijkse Munt dragen voor vertrouwen en vertrouwen.

Britse soeverein

De British Sovereign is een van de minst dure manieren om kleine gouden munten te kopen. DeGouden Soevereinis een van de meest erkende munten ter wereld. De eerste van deze munten werd geslagen in 1817 en ze zijn nog steeds in productie!

ABritse goudsoeverein(bevat .2354 troy ounce goudgehalte) kan over het algemeen worden gekocht voor minder dan de helft van de premie van de 1/4 ounce gouden American Eagle van vergelijkbare grootte. Een betere koop voor munten vind je niet met deze geweldige combinatie van klein formaat en herkenbaarheid.

Gouden munten om te vermijden

Zoals hierboven vermeld, maken beleggers vaak de fout om zogenaamdezeldzame munten. Deze numismatische of semi-numismatische munten zijn eerder bedoeld voor verzamelaars, speculanten en hobbyisten dan voor mensen die op betrouwbare wijze rijkdom willen behouden en opbouwen. Het kopen van zeldzame munten is buitengewoon riskant en kopers betalen vaak buitensporig hoge premies en krijgen hun waarde niet terug. Zeldzame munten zijn niet echt een gouden investering... ze lijken meer op kunstwerken. Sommige verzamelaarszilveren munten kopenvoor hun plezier, vanwege hun geschiedenis of schoonheid, of omdat ze overtollig geld hebben om vast te leggen in illiquide activa. Gouden munten die dicht bij hun werkelijke smeltwaarde geprijsd zijn, zijn een meer voorzichtige manier om in edelmetalen te investeren.

Prijzen en waarde van gouden munten

Gouden munten te koop - Koop gouden munten online - Money Metals Exchange (2)Gouden muntenworden uitgegeven als wettig betaalmiddel. Wanneer geprijsd in Federal Reserve Notes of de niet-ondersteunde valuta's van andere landen, is hun nominale waarde meestal lager dan de waarde van het goud dat de munt bevat.

Bijvoorbeeld:

Een gouden munt van $ 50 zou veel meer waard kunnen zijn op basis van de huidige waarde van goud op de spotmarkt wanneer deze wordt geprijsd in de Federal Reserve Note "dollar". De drieletterige code voor onbewerkt goud, zoals vastgesteld door de International Organization for Standardization (ISO), is XAU.

Wees u bewust van de waarde van goud voordat u de vermelde prijs ervoor betaalt. De marktwaarde is gebaseerd op het gewicht van het goud in de munt, dat vaak op de achterkant is gestempeld.

Onderzoek de spotprijs van goud, de huidige marktwaarde. Het verandert vaak en moet constant worden gecontroleerd. Goud wordt geprijsd per troy ounce, maar het kan in veel verschillende stappen worden gekocht, waaronder een enkele gram. Een troy ounce is 31,1035 gram.

Om de prijs van gouden munten te berekenen, vermenigvuldigt u de spotprijs met het gewicht om de nominale waarde te bepalen. Houd er rekening mee dat dit meestal niet de uiteindelijke prijs van de gouden munt is. De prijs is gebaseerd op aanvullende factoren, waaronder zuiverheid, distributiekosten, productiekosten, de kwaliteit van de afwerking en de brutowinstmarge van de dealer.

Hoe u uw gouden munten kunt verkopen

Nogmaals, het is belangrijk om de huidige marktwaarde van goud te achterhalen voordat u uw gouden munten verkoopt. Werk alleen samen met een gerenommeerde dealer zoalsGeld Metaal Uitwisselingdie een onberispelijke reputatie heeft. Wees op uw hoede voor online veilingsites, zoals eBay en Amazon, die verzamelplaatsen kunnen worden voor oplichters. Zoek naar attente klantenservice en een SSL-beveiligde website met productpagina's die live koop- en verkoopprijzen bieden. Een online dealer biedt vaak een hogere prijs voor goud dan een lokale muntenwinkel en u kunt de prijs direct vastleggen. Lees online beoordelingen, lees elke titel en samenvatting en blijf weg van sites met één ster om er zeker van te zijn dat u met een geldige edelmetaaldealer werkt.

BezoekGeld Metaal UitwisselingbijMoneyMetals. comof bel 1-800-800-1865 om te kiezen uit kleine, middelgrote en grote goudstaven om toe te voegen aan uw beleggingsportefeuille. Onze professionals zijn beschikbaar om u te helpen bij elk aspect van het koop- en verkoopproces.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 04/09/2023

Views: 6308

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.